Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Situația la frontieră: Cozi kilometrice în unele puncte de trecere

© Sputnik / Mihai CarausPunctul de trecere a frontierei Palanka-Maiaki-Udobnoe
Punctul de trecere a frontierei Palanka-Maiaki-Udobnoe - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Abonare
Patru puncte de trecere a frontierei de stat rămân aglomerate și la această oră.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Patru puncte de trecere a frontierei de stat sunt aglomerate la această oră. Flux sporit se atestă pe direcția de intrare în Republica Moldova.
Este vorba de PTF Criva – Mamaliga unde sunt peste 100 de mijloace de transport, PTF Giurgiulești-Reni unde în rând așteaptă circa 20 de mașini. Cea mai mare aglomerație este în Punctul de trecere a frontierei Palanca – Maiaki-Udobnoe. Aici rândul are o lungime de aproximativ 8 kilometri. Rând de aproximativ doi kilometri este la PTF Tudora – Starokazacie.
Potrivit informațiilor Ministerului Afacerilor Interne, toate punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, cât și cu România, sunt funcționale.

Pentru degajarea circulației transfrontaliere, Poliția de Frontieră le recomandă călătorilor să opteze și pentru alte puncte din vecinătate, cum ar fi PTF Larga-Kelmențî, Briceni – Rossoșani, PTF Otaci-Moghilev-Podolsk, cât și punctele de trecere a frontierei din partea de sud a Republicii Moldova.

Potrivit informațiilor prezentate în această dimineață, în ultimele 12 ore la trecerea frontierei de stat au fost înregistrate 19 645 traversări persoane, dintre care un număr de 12 694 traversări pe direcția intrare în Republica Moldova.
Din totalul de treceri ale frontierei de stat – 14 567 au constituit traversările cetățenilor străini, cu precădere a cetățenilor Ucrainei – 9 777 de traversări.
Amintim, conform Dispoziției nr.1 din 24 februarie 2022, cetățenii ucraineni vor putea intra pe teritoriul Republicii Moldova inclusiv cu acte de identitate interne și fără obligativitatea prezentării certificatului COVID-19. Automobilele vor putea intra pe teritoriul Republicii Moldova fără carte verde, cu condiția procurării acesteia în termen de 24 de ore
Primăria Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Societate
Cifrele dimineții: Câți refugiați ucraineni au fost cazați în Chișinău
Fluxul de știri
0