Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cifrele dimineții: Câți refugiați ucraineni au fost cazați în Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausPrimăria Chișinău
Primăria Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Abonare
Chișinăul a găzduit peste o sută de persoane venite din Ucraina, care au solicitat cazare în Capitala Moldovei.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Peste o sută de persoane din Ucraina au fost cazate în instituții deschise pentru refugiați la Chișinău. Potrivit informațiilor prezentate de primarul Capitalei, Ion Ceban, doar la Centrul Moldexpo au fost cazați 65 de oameni. Potrivit lui, Centrul a fost amenajat, iar condițiile au fost discutate cu reprezentanții Ministerului Muncii.
Totodată, Ceban anunță că locuitorii Chișinăului s-au mobilizat și au sărit în ajutorul refugiaților ucraineni. Mai multe persoane au adus haine, produse alimentare, apă, ceai, etc. În această dimineață, toți refugiații vor primi micul dejun care va fi comandat prin serviciul catering.
La fel, 38 de Ucrainei sunt la Centrul de Cazare pentru Solicitanții de Azil și Refugiați din bulevardul Dacia 60/4. Iar la căminul Direcției Generale Educație Tineret și Sport a municipiului Chișinău au fost cazate două familii. Este vorba de șapte adulți și doi copii.
În continuare, de la vama Palanca se îndreaptă oameni spre Chișinău. Ceban informează că cererile acestora sunt examinate de către BMA al MAI. Potrivit informațiilor, mulți dintre cei care trec frontiera pleacă la rude sau tranzitează Republica Moldova.
Ceban anunță că în scurt timp va aduce la cunoștință adresa unde oamenii pot aduce ajutoare umanitare. Tot în această dimineață, municipalitatea va deschide și un cont bancar pentru cei care vor să doneze.
Precizăm, Primăria Chișinău a identificat 8 682 de locuri de cazare, dintre care 4 467 cu cazare imediată.
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Zelenski a semnat decretul privind mobilizarea generală în Ucraina
Fluxul de știri
0