Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Putin: Rusia este gata să poarte negocieri cu Ucraina la nivel înalt

© Sputnik / Sergey GuneevVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia este pregătită să negocieze cu Ucraina la nivel înalt, a declarat vineri președintele rus Vladimir Putin.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a declarat, într-o conversație telefonică cu președintele chinez Xi Jinping, că Rusia este pregătită să negocieze cu Ucraina la nivel înalt.
„Rusia este pregătită să negocieze cu Ucraina la nivel înalt”, a spus Putin, citat de Ministerul chinez de Externe.
Se menționează că liderul rus a vorbit cu omologul său chinez despre problema ucraineană și l-a informat despre operațiunea militară specială rusă din estul Ucrainei.
Potrivit Ministerului chinez de Externe, Putin a mai spus că Statele Unite și NATO au ignorat de mult timp preocupările justificate privind securitatea Rusiei, au încălcat în mod repetat obligațiile și au continuat să extindă alianța spre est.

Vineri Vladimir Zelenski a declarat că dialogul dintre Moscova și Kiev va începe, mai devreme sau mai târziu, pentru a fi oprite acțiunile de luptă. În plus, oficiul lui Zelenski a anunțat că Ucraina este dispusă să poarte negocieri cu Rusia în privința statutului de neutralitate, dacă Moscova este pregătită.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Într-o adresă televizată adresată cetățenilor ruși, el a declarat că circumstanțele „reclamă acțiuni hotărâte și imediată din partea noastră, republicile populare din Donbass s-au adresat Rusiei după ajutor”.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Politică
Zelenski i-a propus lui Putin negocieri
Potrivit liderului rus, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va fi pe conștiința regimului aflat la conducere în Ucraina. El i-a îndemnat pe militarii ucraineni să nu îndeplinească ordinele criminale ale autorităților ucrainene, să depună armele și să plece acasă.
Ministerul rus al Apărării a subliniat că nu sunt aplicate lovituri asupra obiectivelor civile de pe teritoriul Ucrainei, ci doar asupra infrastructurii militare, nimic nu amenință populația civilă.
Fluxul de știri
0