Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protest în fața Ambasadei SUA la Chișinău: Un român cere retragerea NATO din România

© Sputnik / Victor CiobanuProtest în fața Ambasadei SUA la Chișinău
Protest în fața Ambasadei SUA la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Abonare
Un bărbat din Galați a venit special la Chișinău pentru a cere în fața Ambasadei SUA retragerea NATO din România.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Un mesaj puternic anti NATO a fost transmis astăzi în fața Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău. Mesajul a fost rostit de medicul român Adrian Tatu, care spune că este ortodox și reprezintă ”Mișcarea României pentru Pace”.

"Aveți o palmă grea de tot. Stați cu armele și dormiți în casă. Modelul acesta vreți să îl duceți în lume? Să pună și copiii mâna pe arme? Noi nu vrem arme, vrem pace!", a declarat Tatu.

Bărbatul este din Galați și a declarat pentru Sputnik Moldova că a venit să ceară retragerea trupelor NATO din România și în fața ambasadei SUA de la Chișinău, după ce pe 29 ianuarie a transmis același mesaj în fața ambasadei SUA de la București.
”Americanii nu cunosc, ei au un învățământ superficial. Ei nu știu istorie. Ei au greșit în momentul în care au introdus România în NATO, pentru că problematica aici… Noi suntem popoare ortodoxe, cu o anumită istorie… În care s-a dovedit că numai prin cooperare putem rezolva problemele specifice”, a declarat Adrian Tatu.
Anterior, bărbatul a declarat pentru Sputnik România că toate popoarele ortodoxe au un specific.
”Poporul rus a redevenit acum foarte puternic ortodox, poporul ucrainean este un popor ortodox, poporul român este un popor ortodox”, a declarat Adrian Tatu.
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Analize și opinii
Politolog: Ce politică ar trebui să urmeze Moldova pe fondul evenimentelor din Ucraina
Fluxul de știri
0