Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova interzice exportul de grâu și zahăr de la 1 martie

© Photo : Miroslav Rotarigrâu
grâu - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Abonare
Comisia Națională pentru Situații Excepționale a luat astăzi mai multe decizii în contextul situației de urgență instituită în țara noastră.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Moldova interzice exportul de grâu și zahăr începând cu 1 martie. Anunțul a fost făcut de premierul Natalia Gavrilița, după ședința Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale.

"O altă decizie este interzicerea în perioada de urgență a exportului de grâul și zahăr din Republica Moldova începând cu 1 martie. Ministerul Economiei în comun cu ministerul Agriculturii vor intensifica eforturile de monitorizare a fluctuației prețurilor și a stocurilor de cereale pe piața internă și externă și vor raporta săptămânal Comisiei Situației Excepționale", a declarat Gavrilița.

Potrivit premierului, analiza arată că țara noastră se apropie de limita necesară pentru asigurarea securității alimentare.
"Această decizie este importantă acum când avem și acest flux migrațional și cererea pentru produsele alimentare va crește", a mai spus Gavrilița.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Societate
Majorarea tarifului la curent se amână: Ce a decis Comisia pentru Situații Excepționale

Stare de urgență în contextul situației din Ucraina

Precizăm că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat ieri dimineață Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu situația din Ucraina. După ședință, șeful statului a făcut declarații de presă unde a anunțat că Guvernul urmează să solicite Parlamentului instituirea stării de urgență. Astfel, Parlamentul a instituit stare de urgență pentru 60 de zile în contextul situației din Ucraina.
Și Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că a instituit cod galben de alertă teroristă în Republica Moldova. Iar Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat crearea unei celule de criză în contextul situației din Ucraina. Totodată, la ora 12:00, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis până la data de 4 martie, iar companiile aeriene au anunțat despre anularea tuturor zborurile dinspre și spre Moldova.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
КПП Паланка, через который в Молдову едут украинские беженцы - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Galerie foto
Refugiați din Ucraina vin în Moldova: Ce se întâmplă acum la punctul de trecere Palanca
Fluxul de știri
0