Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu: Moldova va primi în continuare refugiați din Ucraina

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Republicii Moldova a susținut un briefing în contextul situației din Ucraina.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Peste 16 mii de persoane au intrat în țara noastră din Ucraina în ultimele 24 de ore. Anunțul a fost făcut de președintele țării Maia Sandu, care a făcut declarații în contextul situației din Ucraina.
” Mulți din cei sosiți au venit la rude și prietenii. Dar instituțiile statului sunt gata să îi ajute pe cei care nu au pe nimeni în țara noastră. Îi vom primi pe toți cei care au nevoie de ajutor”, a declarat Maia Sandu .
Șeful statului a apreciat mobilizarea generală a cetățenilor din Republica Moldova, a autorităților locale și centrale, dar și a mediului de afaceri din țara noastră pentru a ajuta refugiații din țara vecină. Totodată, persoanele venite din Ucraina primesc provizii și pachete cu obiecte de primă necesitate. La fel, există transport și locuri de cazare pentru ca fiecare persoană care a traversat frontiera să poată ajunge la adăpos.
Amintim că cetățenii ucraineni pot intra pe teritoriul Republicii Moldova inclusiv cu acte de identitate interne și fără obligativitatea prezentării certificatului COVID-19. Automobilele pot intra pe teritoriul Republicii Moldova fără carte verde, cu condiția procurării acesteia în termen de 24 de ore.
Refugiați din Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Societate
Ministerul de Interne a prezentat noi date privind refugiații din Ucraina
Seara trecută Parlamentul a aprobat solicitarea Guvernului de a fi declarată stare de urgență pentru 60 de zile în contextul situației din Ucraina.
Precizăm că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat ieri dimineață Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu situația din Ucraina. După ședință, șeful statului a făcut declarații de presă unde a anunțat că Guvernul urmează să solicite astăzi Parlamentului instituirea stării de urgență.
Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că a instituit cod galben de alertă teroristă în Republica Moldova.
Între timp, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță crearea unei celule de criză în contextul situației din Ucraina. Totodată, la ora 12:00, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis până la data de 4 martie, iar companiile aeriene au anunțat despre anularea tuturor zborurile dinspre și spre Moldova.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Societate
Ce presupune STAREA DE URGENȚĂ votată de Parlament: Gavrilița a venit cu detalii
Fluxul de știri
0