Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin este gata să trimită în Minsk o delegație pentru negocieri cu Ucraina

© Sputnik / Sergey Guneev / Trecere la banca de fotografiiДмитрий Песков, фото из архива
Дмитрий Песков, фото из архива - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Rusia este gata să trimită o delegație în Minsk, la negocieri cu Ucraina, a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. “Așa cum este cunoscut, astăzi președintele Ucrainei Zelenski a anunțat disponibilitatea de a discuta statutul de neutralitate al Ucrainei. Din start, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că scopul operațiunii este de a ajuta RPL și RPD, inclusiv pe calea demilitarizării și denazificării Ucrainei. Iar asta, de fapt, este o componentă integrantă a statutului de neutralitate”, a declarat reprezentantul Kremlinului.
Potrivit lui Peskov, din delegația respectivă vor face parte reprezentanți ai ministerelor de Externe și Apărării, dar și ai administrației prezidențiale.
Cu o zi înainte, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară specială în Donbas. El a asigurat că planurile Moscovei nu includ ocuparea Ucrainei, ci doar demilitarizarea și denazificarea acesteia.
Ministerul Apărării a subliniat că Forțele Armate Ruse nu efectuează lovituri cu rachete, cu bombe de avioane sau de artilerie asupra orașelor ucrainene: infrastructura militară este dezactivată de arme de înaltă precizie și că nimic nu amenință populația civilă.
Nava MILLENIAL SPIRIT sub pavilionul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Societate
O navă sub pavilionul Moldovei, lovită de un obuz în Marea Neagră
Fluxul de știri
0