Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Grecia interzice zborurile în spațiul aerian al Moldovei până pe 24 mai

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Abonare
Autoritatea Aviației Civile Elene a impus o interdicție de trei luni pentru zborurile în spațiul aerian al Moldovei, care este în apropierea Ucrainei, unde se desfășoară operațiuni militare.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Grecia interzice intrarea în spațiul aerian al Moldovei și Belarusului a tuturor aeronavelor civile până în data de 24 mai din cauza riscului ridicat de desfășurare a activității militare în regiunea extinsă.
Autoritatea Aviației Civile Elene (ΥΠΑ) a emis joi o notă informativă prin care interzice zborurile în spațiul aerian al Ucrainei, iar ulterior a anunțat despre emiterea unei noi directive adiționale de aviație pentru interzicerea trecerii aeronavelor civile în spațiul aerian al Republicii Moldova și Belarus.
Autoritățile din Grecia declară că au ținut cont de recomandările emise de Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene, care pe 24 februarie în Buletinul său de informații privind zonele de conflict cu privire la Ucraina notează că regiunea dată este în prezent o zonă de conflict activ.
avion - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Societate
Precizări privind utilizarea spațiului aerian al Moldovei: Ce zboruri sunt permise
Fluxul de știri
0