Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Compania care gestionează aeroportul are un nou administrator

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Decizia a fost adoptată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Sergiu Chetraru este noul administrator al SRL Avia Invest, pe perioada stării de urgență, după ce Boris Salov a fost suspendat din această funcție. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pe canalul său de Telegram.
Hotărârea este dictată de importanța asigurării securității și ordinii publice și ținând cont de rolul pe care îl are Aeroportul Internațional Chișinău în infrastructura avia a Republicii Moldova”, este precizat în mesajul scris de Spînu.

Stare de urgență în contextul situației din Ucraina

Precizăm că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat ieri dimineață Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu situația din Ucraina. După ședință, șeful statului a făcut declarații de presă unde a anunțat că Guvernul urmează să solicite Parlamentului instituirea stării de urgență. Astfel, Parlamentul a instituit stare de urgență pentru 60 de zile în contextul situației din Ucraina.
Și Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că a instituit cod galben de alertă teroristă în Republica Moldova. Iar Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat crearea unei celule de criză în contextul situației din Ucraina. Totodată, la ora 12:00, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis până la data de 4 martie, iar companiile aeriene au anunțat despre anularea tuturor zborurile dinspre și spre Moldova.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
avion - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Societate
Precizări privind utilizarea spațiului aerian al Moldovei: Ce zboruri sunt permise
Fluxul de știri
0