Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Comisia Situații Excepționale Chișinău, în ședință: Decizii luate cu privire la refugiați

© Sputnik / Mihai CarausArca de triumf Chișinău
Arca de triumf Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Abonare
Comisia Situații Excepționale a municipiului Chișinău s-a întrunit în ședință în contextul stării de urgență la nivel național.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Transportul public municipal va fi utilizat pentru asigurarea transportării persoanelor refugiate din punctele de triere amplasate în zonele de frontieră. Acțiunea se va desfășura în cooperare cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Biroul de Migrație și Azil. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău.
Totodată, Comisia a aprobat lista obiectivelor de cazare din subordinea municipiului Chișinău pentru refugiați. Iar Agenția Națională de Asistență Socială urmează să aprobe crearea centrelor de plasament temporar și să elaboreze regulamentul de activitate a acestora.
Refugiaților le va fi asigurată asistența medicală necesară, iar întreprinderile prestatoare de servicii de pe teritoriul municipiului Chișinău vor asigura neîntrerupt prestarea serviciilor comunale și de infrastructură critică.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Societate
Maia Sandu: Moldova va primi în continuare refugiați din Ucraina
Fluxul de știri
0