Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Circulația trenului Odessa-Chișinău a fost sistată

© Photo : Căile Ferate ale MoldoveiTren Chișinău
Tren Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Abonare
Comisia Națională pentru Situații Excepționale a decis să sisteze circulația trenului de pe cursa Odessa-Chișinău.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Din 24 februarie 2022 a fost sistată circulația trenului pe cursa Odessa-Chișinău. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale după ce Parlamentul a votat instituirea stării de urgență în Republica Moldova.
Asta chiar dacă joi, 24 februarie, Calea Ferată din Moldova a scris pe pagina sa de Facebook că schimbări în programul cursei Chișinău –Odesa –Chișinău nu se prevăd. Totodată, întreprinderea a precizat că trenul spre Odesa va continua să circule conform programului stabilit, iar dacă vor apărea unele schimbări, responsabilii întreprinderii vor veni cu un anunț suplimentar în acest sens.

Amintim, joi seara, 24 februarie, în toată țara a fost instituită stare de urgență pentru o perioadă de 60 de zile. Decizia a fost votată de majoritatea deputaților în contextul situației din Ucraina.

Precizăm că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat în dimineața de 24 februarie Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu situația din Ucraina. După ședință, șeful statului a făcut declarații de presă unde a anunțat că Guvernul urmează să solicite astăzi Parlamentului instituirea stării de urgență.
Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că a instituit cod galben de alertă teroristă în Republica Moldova.
Între timp, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță crearea unei celule de criză în contextul situației din Ucraina. Totodată, la ora 12:00, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis până la data de 4 martie, iar companiile aeriene au anunțat despre anularea tuturor zborurile dinspre și spre Moldova.
Amintim că președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Zelenski: Ucraina a rămas singură
Fluxul de știri
0