Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Transportatorii de mărfuri și pasageri sunt îndemnați să evite cursele în Ucraina

© Sputnik / Miroslav RotariANTA
ANTA - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Agenția Națională Transport Auto atenționează operatorii de transport să evite efectuarea curselor în Ucraina și să evite tranzitul pe teritoriul țării vecine.
CHIȘINĂU, 24 feb -Sputnik. Agenția Națională Transport Auto a venit cu o atenționare către transportatorii de mărfuri și pasageri, în contextul situații din Ucraina. ANTA a îndemnat transportatorii să evite cursele internaționale spre Ucraina și să nu tranziteze țara vecină.
„Menționăm că în condițiile acutizării situației de securitate din Ucraina, pe perioada decretării Legii marțiale pot fi introduse limitări ale drepturilor civile a cetățenilor, inclusiv garantarea siguranței la libera circulație a mărfurilor și persoanelor. Prin urmare, recomandăm operatorilor de transport să abordeze organizarea curselor cu ocolirea teritoriului Ucrainei, pentru evitarea situațiilor de criză”, a precizat ANTA.
În context, Agenția Națională Transport Auto a menționat că în cazul unor situații de urgență, sesizările transportatorilor pot fi remise la numărul de telefon: 0 (22) 22 06 57 sau la adresa de mail anta@anta.gov.md.
În această dimineață, Maia Sandu a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu evenimentele care au loc în Ucraina. În urma ședinței, șefa statului a declarat că țara noastră este gata să primească câteva zeci de mii de refugiați din țara vecină.
Totodată, Maia Sandu a declarat că Guvernul Republicii Moldova va cere Parlamentului să instituie stare de urgență în toată țara.
Între timp, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță crearea unei celule de criză în contextul situației din Ucraina. Totodată, la ora 12:00, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis până la data de 4 martie, iar companiile aeriene au anunțat despre anularea tuturor zborurile dinspre și spre Moldova.
Avion - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
Autoritatea Aeronautică Civilă explică de ce a fost închis spațiul aerian al Moldovei
Fluxul de știri
0