Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu: Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova a făcut declarații de presă după ședința Consiliului Suprem de Securitate.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Guvernul Republicii Moldova va cere Parlamentului să instituie stare de urgență în toată țara. Despre asta a anunțat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă după ședința Consiliului Suprem de Securitate, care a fost convocat în legătură cu situația din Ucraina.
Șeful statului a mai anunțat că tot astăzi va fi convocată ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

„Am dispus intensificarea eforturilor de patrulare ale subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne pentru a preveni eventuale provocări. Toate deciziile luate pe parcursul zilei de astăzi vor fi comunicate suplimentar publicului”, a declarat Maia Sandu.

În legătură cu situația din Ucraina, președintele țării solicită cetățenilor Republicii Moldova care se află în vizită sau ședere în Ucraina să se întoarcă acasă. Maia Sandu a reconfirmat că toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și că activează în regim extins cu echipe suplimentate.
Potrivit șefului statului, la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, pe sensul de intrare în Republica Moldova, se atestă o creștere a fluxului de tranzit. Președintele a precizat că instituțiile statului instalează centre de triere pentru a ajuta pe cei care au nevoie.
Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
Cozi imense la intrarea în Republica Moldova: Ce spune Poliția de Frontieră
Fluxul de știri
0