Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia va suporta consecințele pentru Ucraina – Biden

© AP Photo / Evan VucciJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Joe Biden i-a promis Rusiei că va suporta “consecințe economice și strategice” din cauza Ucrainei.
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că Statele unite intenționează să-i garanteze Rusiei că va suporta “consecințe economice și strategice” din cauza Ucrainei.
“SUA și aliații se vor uni, vor deveni mai angajați. Agresiunea (președintelui Federației Ruse Vladimir) Putin împotriva Ucrainei o ca costa pe Rusia economic și strategic. Noi vom asigura asta”, a spus Biden jurnaliștilor, fiind citat de RIA Novosti.
Vladimir Putin a autorizat, joi dimineață, o operațiune specială, după ce RPD și LPR au cerut Moscovei asistență militară pentru a se apăra de agresiunea ucraineană. Preşedintele rus a spus că operațiunea are un caracter preventiv și că Moscova intenționează doar să protejeze populația celor două republici și nu să ocupe Ucraina.
Ministerul rus al Apărării a declarat că armele de precizie folosite neutralizează infrastructura militară ucraineană, inclusiv baze aeriene și apărarea aeriană, menționând, de asemenea, că orașele ucrainene nu sunt vizate și că numai structurile militare sunt neutralizate.
Президент США Дж. Байден - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Internațional
Biden: SUA nu vor lupta cu Rusia în Ucraina
Fluxul de știri
0