Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Refugiații ucraineni vin pe jos în România: coadă în vămi

© Sputnik / Alexander Mazurkevich / Accesați arhiva multimediaРабота таможенных и пограничных служб Украины
Работа таможенных и пограничных служб Украины - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Mulți ucraineni vin pe jos în România, de teama războiului, la punctul de trecere a frontierei din Sighetu Marmației formându-se o coadă lungă de oameni
BUCUREȘTI, 24 feb – Sputnik, Marius Holdean. La punctul de trecere a frontierei din Sighetu Marmației s-a format joi o coadă imensă de oameni, zeci de cetățeni din Ucraina dorind să intre în România de teama războiului.
Mii de oameni speriați de începerea conflictului militar au stat la cozi interminabile la frontiera dintre Ucraina şi România, în zona Siret. Se preconizează că în zilele următoare vor ajunge în România mii de cetățeni din Ucraina, iar autoritățile române au declarat miercuri că s-au pregătit pentru a primi 500.000 de refugiați.
La Sighetu Marmației sunt pregătite deja taberele de refugiați, pentru că sunt așteptate să vină valuri de persoane din Ucraina.
Au fost cozi și la frontiera dintre Ucraina şi România, în zona localităţii Tereblecea, unde ucrainenii doresc să părăsească și pe jos teritoriul ucrainean, numai să scape din Ucraina.
De asemenea, sute de maşini cu numere de Ucraina aşteptau la rând în Punctul de Trecere a Frontierei Tereblecea - Siret, pentru a putea ajunge în România.
Autorităţile ucrainene au permis ieşirea din ţară doar a femeilor, copiilor, iar în cazul bărbaţilor este permisă părăsirea ţării doar pentru cei care au rezidenţă pe teritoriul altui stat.
Совместная пресс-конференция глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Societate
Popescu a discutat despre situația din Ucraina cu omologul său român Bogdan Aurescu
Fluxul de știri
0