Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele țării a discutat cu fracțiunile parlamentare

© Photo : Facebook / Maia SanduЗаседание Высшего совеа безопасности 28.05.2021
Заседание Высшего совеа безопасности 28.05.2021 - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Șefa statului s-a întâlnit în această după-amiază cu deputații fracțiunilor parlamentare pentru a discuta despre situația din Ucraina.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. În contextul crizei din țara vecină, Maia Sandu s-a întâlnit în această după amiază cu deputații fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate și cei ai Partidului Socialiștilor.
Șefa statului a vorbit despre acțiunile întreprinse de autorități și a îndemnat reprezentanții Parlamentului să se solidarizeze în jurul obiectivului de asigurare a securității cetățenilor Republicii Moldova.

„Responsabilitatea noastră, a tuturor, este siguranța cetățenilor. Trebuie să descurajăm discursul de ură și de război pentru a nu permite divizarea cetățenilor noștri în acest moment dificil”, a menționat Maia Sandu.

Amintim că în această dimineață, Maia Sandu a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu evenimentele care au loc în Ucraina. În urma ședinței, șefa statului a declarat că Guvernul Republicii Moldova va cere Parlamentului să instituie stare de urgență în toată țara.
Totodată, președintele țării a menționat că Moldova este gata să primească câteva zeci de mii de refugiați din țara vecină.
Între timp, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat crearea unei celule de criză în contextul situației din Ucraina. Totodată, la ora 12:00, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis până la data de 4 martie, iar companiile aeriene au anunțat anularea tuturor zborurile dinspre și spre Moldova.
Precizăm că joi, la ora 15:00, Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit în ședință pentru a examina instituirea stării de urgență în contextul situației din Ucraina. Ședința a fost prezidată de premierul Natalia Gavrilița, după care la 16:00 a fost convocată ședința de Guvern.
În urma ședinței de Guvern, Natalia Gavrilița a declarat că va merge astăzi la Parlament pentru a cere instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul țării, pentru o perioadă de 60 de zile. Astfel, urmează să aibă loc ședința Parlamentului pentru a se decide asupra instituirii stării de urgență.
guvern - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
Gavrilița merge la Parlament să ceară instituirea STĂRII DE URGENȚĂ
Fluxul de știri
0