Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La Palanca și Ocnița au fost deschise centre provizorii pentru refugiații din Ucraina

© Photo : Ministerul Afacerilor InterneCentre provizorii în localitățile Palanca și Ocnița
Centre provizorii în localitățile Palanca și Ocnița - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
La Palanca și Ocnița, în apropiere de frontiera cu Ucraina, Ministerul Afacerilor Interne a deschis centre provizorii pentru refugiații din țara vecină.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne a deschis centre provizorii pentru refugiații din țara vecină. Acțiunea vine în asigurarea suportului pentru cetățenii străini. Astfel, centrele au fost deschise în localitățile Palanca și Ocnița.
„Scopul centrelor provizorii este să acorde asistență de primă necesitate, de natură umanitară, juridică și alimentară imediată imigranților. Centrele vor dispune de condiții de cazare pentru un termen de 72 ore”, a precizat Ministerul Afacerilor Interne.
Totodată, este de menționat faptul că refugiaților li se vor oferi pachete cu alimente și produse de igienă. În cadrul centrelor, vor activa ofițerii Biroului Migrație și Azil, care se vor ocupa cu documentarea refugiaților. La locul centrelor va activa personal medical și asistenți sociali, care va acorda sprijinul necesar.
Este de menționat faptul că funcționalitatea și securitatea centrelor va fi asigurată de către IGSU și Inspectoratul General de Carabinieri, în comun cu angajații Biroul Migrație și Azil.
„Biroul Migrații și Azil a activat planul de urgență și este pregătit să gestioneze eventuale cereri de azil. La ora actuală, frontiera de stat a Republicii Moldova a fost traversată de 6 937 de persoane dintre care 3000 de cetățeni ucraineni”, mai anunță ministerul de resort.
În această dimineață, Maia Sandu a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu evenimentele care au loc în Ucraina. În urma ședinței, șefa statului a declarat că țara noastră este gata să primească câteva zeci de mii de refugiați din țara vecină.
Banca Națională a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Economie
Banca Națională a făcut anunț cu privire la activitatea băncilor din Moldova
Fluxul de știri
0