Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

NATO va desfășura forțe suplimentare pe direcția estică

NATO - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
NATO va desfășura forțe suplimentare pe direcția estică în contextul conflictului din Ucraina.
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. NATO desfășoară forțe de apărare suplimentare pe direcția de est în legătură cu conflictul din Ucraina, este menționat în comunicatul emis în urma ședinței reprezentanților permanenți ai țărilor alianței la Bruxelles, comunică RIA Novosti.
„NATO consideră că acțiunile Rusiei prezintă o amenințare gravă la adresa securității euro-atlantice și vor avea urmări geostrategice... Astăzi am organizat consultări în cadrul articolului 4 al Tratatului de la Washington.Am decis, în conformitate cu planurile de apărare privind protejarea tuturor aliaților, să întreprindem pași suplimentari pentru a consolida măsurile de descurajare și apărare în întreaga alianță. Măsurile noastre rămân preventive și proporționale. Nu au drept scop escaladarea”, este menționat în document.
Se precizează că organizația „desfășoară forțe terestre și aeriene suplimentare defensive, precum și forțe navale în partea de est”.
Президент Украины Владимир Зеленский  - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Internațional
Ucraina a rupt relațiile diplomatice cu Rusia
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Într-o adresă televizată adresată cetățenilor ruși, el a declarat că circumstanțele „reclamă acțiuni hotărâte și imediată din partea noastră, republicile populare din Donbass s-au adresat Rusiei după ajutor”.
Potrivit liderului rus, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va fi pe conștiința regimului aflat la conducere în Ucraina. El i-a îndemnat pe militarii ucraineni să nu îndeplinească ordinele criminale ale autorităților ucrainene, să depună armele și să plece acasă.
Ministerul rus al Apărării a subliniat că nu sunt aplicate lovituri asupra obiectivelor civile de pe teritoriul Ucrainei, ci doar asupra infrastructurii militare, nimic nu amenință populația civilă.
Fluxul de știri
0