Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina a rupt relațiile diplomatice cu Rusia

© AFP 2024 / SERGEI SUPINSKYПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский  - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Zelenski: Ucraina a rupt relațiile diplomatice cu Rusia
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a anunțat că țara a rupt relațiile diplomatice cu Rusia, transmite RIA Novosti.
”Noi am rupt relațiile diplomatice cu Rusia”, a declarat el în cadrul unui discurs.
Într-un mesaj către cetățenii țării, Vladimir Zelenski a declarat că pentru a-și apăra țara, toți doritorii vor putea primi arme.
"Deja eliberăm arme și vom elibera arme pentru protejarea pământul tuturor celor care doresc, tuturor celor în stare să apere suveranitatea noastră. Viitorul poporului nostru ucrainean depinde de fiecare cetățean al Ucrainei. Toți cei care au experiență de luptă și se pot alătura apărări Ucrainei trebui să ajungă imediat la centrele respective ale Ministerului de Interne”, a spus
Anterior, Vladimir Putin a anunțat despre desfășurarea unei operați militare speciale în Donbass. El a asigurat că Moscova nu planifică ocuparea Ucrainei, ci doar demilitarizarea și denazificarea acesteia.
Ministerul rus al Apărării a subliniat că nu sunt aplicate lovituri asupra obiectivelor civile de pe teritoriul Ucrainei, ci doar asupra infrastructurii militare, nimic nu amenință populația civilă.
Ceva mai târziu, instituția a adăugat că grănicerii ucraineni „nu au opus nicio rezistență”, sistemele ucrainene de apărare aeriană au fost suprimate, iar infrastructura militară a bazelor aeriene militare a fost scoasă din funcțiune Ministerul Apărării nu a confirmat informațiile din presa străină cu privire la doborârea unui avion rusesct deasupra Ucrainei.
ONU - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Internațional
Ședință extraordinară a ONU în privința Ucrainei
Fluxul de știri
0