Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova este gata să primească refugiați din Ucraina: Declarațiile Maiei Sandu

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Țara noastră este gata să primească câteva zeci de mii de refugiați din Ucraina. Anunțul a fost făcut de către Maia Sandu, în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. În această dimineață, președintele țării a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu evenimentele care au loc în Ucraina. În urma ședinței, șefa statului a făcut declarații de presă. Maia Sandu a declarat că țara noastră este gata să primească câteva zeci de mii de refugiați din țara vecină.
„În acest moment suntem pregătiți să acomodăm câteva zeci de mii de oameni. În același timp, Guvernul este în contact permanent cu organizațiile internaționale și avem pregătite mai multe scenarii în cazul în care vom avea un flux mai mare de refugiați”, a precizat șefa statului.
Totodată, Maia Sandu a precizat că pasagerii avioanelor care nu au putut ateriza în Ucraina și au aterizat pe aeroportul nostru li se va oferi tot sprijinul necesar.

„Mai multe curse cu destinația Ucraina au aterizat astăzi la Chișinău. Vom avea grijă de acești oameni. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creștere a fluxului de tranzit. Instituțiile noastre instalează centre de triere. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru”, a declarat Maia Sandu.

În context, șefa statului a menționat că „toate punctele de frontieră sunt deschise și lucrează în regim extins, cu echipe suplimentate”.
Precizăm că în această dimineață, la ora 08:00, s-a întrunit Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu situația din Ucraina. În urma ședinței, Maia Sandu a declarat că Guvernul Republicii Moldova va cere Parlamentului să instituie stare de urgență în toată țara.
Amintim că președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
Sandu: Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență
Fluxul de știri
0