Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul Apărării din Bulgaria: ”Să evităm cuvântul "război!”

© AFP 2024 / DANIEL LEALMinistrul bulgar al Apărării Stefan Ianev
Ministrul bulgar al Apărării Stefan Ianev - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Ministrul bulgar al Apărării, Stefan Ianev, atrage atenția că trebuie să fie evitate exagerările și folosirea cu ușurință a cuvântului ”război” când vine vorba de evenimentele din Ucraina.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. În opinia ministrului bulgar al Apărării, Stefan Ianev, operațiunile militare ale Federației Ruse în Ucraina sunt o ”operațiune militară” și nu un război, transmite EFE, preluată de Agerpres.

”Dacă analizăm discursul lui Putin, el evită cuvântul ”război”, iar noi îl folosim cu frivolitate. Totuși, probabil că în următoarele zile se va confirma teza potrivit căreia activitățile ruse se limitează la o operațiune militară”, a spus ministrului bulgar al Apărării.

Ianev a mai spus că prin criza din Ucraina avem ”o nouă dovadă că sistemul de relații internaționale nu funcționează așa cum este prevăzut în Carta ONU” și că dialogul și diplomația nu funcționează tot timpul.
De asemenea, el a confirmat venirea a două avioane de luptă olandeze în Bulgaria, care se vor alătura misiunilor de poliție aeriană sub egida NATO.
Флаг НАТО - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Internațional
NATO nu intenționează să trimită trupe în Ucraina
Fluxul de știri
0