Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

NATO nu intenționează să trimită trupe în Ucraina

© REUTERS / INTS KALNINSФлаг НАТО
Флаг НАТО - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Secretarul general al NATO, Jenn Stoltenberg, a anunțat că Alianța Nord Atlantică nu intenționează să trimită trupe în Ucraina.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Secretarul general al NATO, Jenn Stoltenberg, a anunțat că pe teritoriul Ucrainei nu sunt forțe militare ale NATO și Alianța nu planifică să le trimită acolo, a anunță RIA Novosti.
“Pe teritoriul Ucrainei nu sunt trupe NATO și planuri de a le trimite acolo, de asemenea, nu sunt. Noi susținem Ucraina, dar garanții solide de securitate noi oferim doar aliaților NATO”, a declarat el după ședința reprezentanților permanenți ai țărilor membre ale NATO, care a avut loc la Bruxelles.
În dimineața de joi, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că a luat decizia de a declanșa o operațiune militară specială în Ucraina. Într-un mesaj adresat către națiune, liderul rus a declarant că circumstanțele “necesită niște acțiuni rapide și hotărâte, republicile populare din Donbas au solicitat ajutorul Rusiei”.
Potrivit liderului rus, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va aparține în totalitate regimului din Ucraina. Acesta a îndemnat militarii ucraineni să nu execute ordinile autorităților ucrainene, să depună armele și să plece pe la casele lor.
Fluxul de știri
0