Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus al Apărării a declarat că nu aplică lovituri asupra orașelor ucrainene

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaMinisterul rus al Apărării
Ministerul rus al Apărării - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Armata rusă precizează că scoate din funcțiune doar obiecte de infrastructură militară.
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Forțele Armate ale Rusiei nu lansează niciun fel de lovituri cu rachete, din aer sau din artilerie, asupra orașelor Ucrainei, a declarat Ministerul rus al Apărării pentru RIA Novosti.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși în această dimineață că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas.
Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu au în vedere ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
„Infrastructura militară, instalațiile de apărare aeriană, aerodromurile militare, aviația Forțelor Armate ale Ucrainei sunt scoase din funcțiune cu arme de înaltă precizie”, transmite agenția.
Populația civilă nu este amenințată cu nimic, a asigurat Ministerul rus al Apărării.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Internațional
Putin a anunțat o operațiune militară specială în Donbas

Agravarea situației din Donbas

În ultimele săptămâni, situația din Donbas a escaladat: Kievul a concentrat cea mai mare parte a armatei pe linia de contact și trage în mod regulat în miliții folosind echipamente interzise. Din cauza amenințării invaziei Ucrainei, Republicile populare Donețk și Lugansk au început evacuarea femeilor, copiilor și bătrânilor în regiunile rusești. Mobilizarea generală a fost anunțată. În această situație, pe 19 februarie, liderii republicilor autoproclamate s-au îndreptat către Rusia cu cererea de a le recunoaște independența.
Pe 21 februarie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat într-o alocuțiune televizată că consideră necesară recunoașterea imediată a suveranității RPL și RPD și a semnat decretele corespunzătoare. Șeful statului rus a dat indicații să fie asigurată menținerea păcii în cele două republici.
După cum a explicat liderul de la Kremlin, el a luat o astfel de decizie, întrucât cei care au pornit pe calea vărsării de sânge, violenței și fărădelegii nu recunosc nicio altă soluție a conflictului din Donbas, cu excepția celei militare.
Joi seară, autoritățile RPD și RPL au apelat la Rusia pentru asistență militară pentru a se proteja de agresiunea ucraineană.
Ministerul de Externe - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
Ultima oră: Ambasada Republicii Moldova la Kiev este evacuată
Fluxul de știri
0