Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Ambasada Republicii Moldova la Kiev este evacuată

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul de Externe
Ministerul de Externe - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță evacuarea instituției diplomatice de la Kiev.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Ambasada Republicii MOldova la Kiev este evacuată. Despre aceasta a informat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, pe canalul său de Telegram.
Amintim, premierul Natalia Gavrilița a declarat pe 23 februarie că Republica Moldova este pregătită să contribuie la anumite soluții pentru asigurarea păcii și stabilității din regiune. Potrivit premierului, „pacea este importantă pentru implementarea reformelor pe care le așteaptă cetățenii”.
Și președintele țării s-a pronunțat zilele trecute cu privire la situația din regiune. Maia Sandu a menționat că „Republica Moldova condamnă vehement acțiunile ostile față de Ucraina. Susținem ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Vom sprijini toate eforturile internaționale de căutare a soluțiilor pașnice politice, bazate pe dialog și negocieri”.
Președintele Republicii Moldova a reamintit că în țară locuiesc oameni de diferite orientări, inclusiv ucraineni și ruși, și între ei nu există dușmănie.
Precizăm, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat într-un mesaj adresat cetățenilor ruși că a decis desfășurarea unei operațiuni militare specială în Donbas. Șeful statului rus a menționat că Rusia nu planifică ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Internațional
Putin a anunțat o operațiune militară specială în Donbas
Fluxul de știri
0