Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministerul Apărării neagă orice atac din regiunea transnistreană asupra Ucrainei

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul Apărării
Ministerul Apărării - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Ministerul Apărării al Republicii Moldova anunță că informația despre atacul Ucrainei din regiunea transnistreană este falsă.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Ministerul Apărării neagă informația precum că din partea transnistreană s-au efectuat atacuri asupra Ucrainei.
"În contextul știrilor circulate pe rețelele sociale despre atacurile de pe teritoriul regiunii transnistrene în adresa Ucrainei, Ministerul Apărării anunță că această informație este falsă", anunță Ministerul Apărării.
Precizăm că Guvernul Republicii Moldova va cere Parlamentului să instituie stare de urgență în toată țara. Despre asta a anunțat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă după ședința Consiliului Suprem de Securitate, care a fost convocat în legătură cu situația din Ucraina.
Șeful statului a mai anunțat că tot astăzi va fi convocată ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.
Totodată, astăzi Serviciul de Informații și Securitate a instituit cod galben de alertă teroristă pe teritoriul Republicii Moldova.
Amintim că președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
Vladimir Zelenski,  - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Internațional
Ucraina a instituit stare de război pe întreg teritoriul țării
Fluxul de știri
0