Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Krasnoselski: Situația din regiunea transnistreană este stabilă și sub control

Vadim Krasnoselski - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, a comentat situația din stânga Nistrului în contextul situației din Ucraina.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Situația de pe malul stâng al Nistrului este stabilă și sigură, toate sistemele vitale funcționează în format standard. Declarațiile au fost făcute de liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski.

„În prezent, nu există motive pentru introducerea stării de urgență sau a altor regimuri juridice speciale. Situația din Zona de Securitate este stabilă și controlabilă”, a precizat serviciul de presă al lui Krasnoselski.

Totodată, a fost menționat faptulcă va fi acordată asistență tuturor cetățenilor străini care sosesc temporar pe teritoriul regiunii transnistrene. În acest sens a fost creată o celulă de criză pentru a-i ajuta pe refugiați.
Amintim că președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
În această dimineață, Maia Sandu a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu evenimentele care au loc în Ucraina. În urma ședinței, șefa statului a declarat că țara noastră este gata să primească câteva zeci de mii de refugiați din țara vecină.
Totodată, Maia Sandu a declarat că Guvernul Republicii Moldova va cere Parlamentului să instituie stare de urgență în toată țara.
Între timp, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat crearea unei celule de criză în contextul situației din Ucraina. Totodată, la ora 12:00, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis până la data de 4 martie, iar companiile aeriene au anunțat despre anularea tuturor zborurile dinspre și spre Moldova.
Totodată, precizăm că, joi, la ora 15:00, Comisia pentru Situații Excepționale se întrunește în ședință pentru a examina instituirea stării de urgență în contextul situației din Ucraina. Ședința va fi prezidată de premierul Natalia Gavrilița, după care la 16:00 va convoca ședința de Guvern.
ANTA - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Societate
Transportatorii de mărfuri și pasageri sunt îndemnați să evite cursele în Ucraina
Fluxul de știri
0