Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Inaugurarea Târgului Mărțișorului se amână: Precizările Ministerului Culturii

© Sputnik / Mihai CarausMartisoare handmade
Martisoare handmade - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Culturii anunță despre amânarea mai multor evenimente în legătură cu situația din Ucraina.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. În contextul situației din Ucraina, Ministerul Culturii din Moldova anunță despre suspendarea inaugurării primei ediții a Târgului Mărțișorului, care urma să se desfășoare astăzi, începând cu ora 16:00, în scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac”.
Totodată, Ministerul Culturii anunță și despre amânarea înmânării premiilor Ministerului Culturii 2022, ediția a 9-a, care urma să aibă loc vineri, 25 februarie, ora 14.00, la Casa Guvernului. Ministerul de resort a precizat că în cazul în care vor apărea și alte modificări, atunci va reveni cu detalii.
În această dimineață, Maia Sandu a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu evenimentele care au loc în Ucraina. În urma ședinței, șefa statului a declarat că țara noastră este gata să primească câteva zeci de mii de refugiați din țara vecină.
Totodată, Maia Sandu a declarat că Guvernul Republicii Moldova va cere Parlamentului să instituie stare de urgență în toată țara.
Între timp, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță crearea unei celule de criză în contextul situației din Ucraina. Totodată, la ora 12:00, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis până la data de 4 martie, iar companiile aeriene au anunțat despre anularea tuturor zborurile dinspre și spre Moldova.
Calea ferata Chisinau  - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Societate
Cum vor circula trenurile Chișinău - Odesa - Chișinău: Precizările Căii Ferate din Moldova
Fluxul de știri
0