Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Donețk se dau lupte pe toată linia de contact

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaMilitar ucrainean
Militar ucrainean - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
În Republica Populară Donețk se dau lupte pe toată linia de contact, anunță surse militare.
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. În Republica Populară Donețk se dau lupte pe toată linia de contact, a comunicat reprezentantul oficial al Miliției Populare Eduard Basurin, relatează RIA Novosti.
El i-a îndemnat pe militarii ucraineni să depună armele.

Agravarea situației din Donbas

În ultimele săptămâni, situația din Donbas a escaladat: Kievul a concentrat cea mai mare parte a armatei pe linia de contact și trage în mod regulat în miliții folosind echipamente interzise. Din cauza amenințării invaziei Ucrainei, Republicile populare Donețk și Lugansk au început evacuarea femeilor, copiilor și bătrânilor în regiunile rusești. Mobilizarea generală a fost anunțată. În această situație, pe 19 februarie, liderii republicilor autoproclamate s-au îndreptat către Rusia cu cererea de a le recunoaște independența.
Pe 21 februarie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat într-o alocuție televizată că consideră necesară recunoașterea imediată a suveranității RPL și RPD și a semnat decretele corespunzătoare. Șeful statului rus a dat indicații să fie asigurată menținerea păcii în cele două republici.
Miercuri seară, autoritățile RPD și RPL au apelat la Rusia pentru asistență militară pentru a se proteja de agresiunea ucraineană.
Vladimir Zelenski,  - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Internațional
Ucraina a instituit stare de război pe întreg teritoriul țării
Fluxul de știri
0