Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Germania, scrisoare deschisă: Medici împotriva vaccinării obligatorii anti-Covid-19

© AFP 2022 / JOHN MACDOUGALLDrapelul Germaniei
Drapelul Germaniei - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Într-o scrisoare deschisă, 700 de medici, stomatologi și terapeuți din toată Germania se pronunţă împotriva vaccinării obligatorii anti-Covid-19 a personalului medical.
BUCUREŞTI, 24 feb – Sputnik. Semnatarii avertizează că „în curând cabinetele noastre vor ajunge să fie închise, iar munca noastră în clinică va trebui să înceteze”.
În scrisoarea deschisă iniţiată de „Freie Ärzte Rhein-Main”, semnată de medici din toată Germania, autorii îi solicită lui Andreas Gassen, șeful Asociației Naționale a Medicilor din cadrul Asigurărilor de Sănătate, să suspende vaccinarea obligatorie pentru personalul medical impusă de la 15 martie.
„Ne temem că în curând va trebui să ne închidem cabinetele sau să încetăm activitatea în clinică, fie pentru că nu dorim să ne vaccinăm obligatoriu, fie pentru că departamentul de sănătate a emis interdicție de intrare în cabinet a personalului care nu a fost vaccinat sau care nu doreşte să se vaccineze”, se precizează în scrisoare, citată de Sputnik Germania.
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Coronavirus
Mii de doze de vaccin ”Sputnik V” vor fi donate Chișinăului: De unde vin

Infecția anterioară oferă o protecție bună

Potrivit experților, cei care tocmai s-au recuperat din infecţia cu covid ar trebui să fie scutiți temporar de obligația de a se vaccina. „Conform tuturor studiilor disponibile și, de asemenea, din experiența noastră practică, [ştim că] o infecție anterioară oferă de obicei o protecție foarte bună și pe termen lung împotriva infecției cu Sars-Cov-2. Nu este necesară întărirea acestei protecții cu un vaccin, dimpotrivă, ar putea fi chiar contraindicată ... Mulți oameni, inclusiv din domeniul medical, au contractat virusul corona chiar dacă au fost vaccinați. Nu li se poate explica acestor oameni, unii dintre ei recuperându-se din infecție la începutul lunii decembrie, că ar trebui să se vaccineze din nou”, mai precizează semnatarii.

Vaccinurile oferă o protecţie slabă împotriva infectării

În general, medicii nu mai consideră că vaccinarea obligatorie este oportună, având în vedere varianta Omicron foarte contagioasă, deoarece niciunul dintre vaccinuri nu oferă o protecție adecvată împotriva infecției.
„Argumentul invocat de guvern potrivit căruia vaccinarea este obligatorie pentru sectorul medical/de îngrijire/ajutor pentru a proteja grupurile vulnerabile nu este întemeiat. Datele arată că infecțiozitatea persoanelor vaccinate și a celor nevaccinate este aceeași și că, prin urmare, nu este posibil să îi protejăm pe ceilalţi cu aceste vaccinuri. Mai ales având în vedere că atât studiile de laborator, cât și situația actuală referitoare la infectările din multe țări arată că vaccinarea nu protejează împotriva infectării cu Omicron”, subliniază medicii în scrisoare.

Scurtarea statutului de recuperat nu este o măsură justificată ştiinţific

Medicii critică, de asemenea, măsura controversată a scurtării intervalului de valabilitate a statutului de recuperat de la șase la trei luni.
„Mulți cetățeni ai țării noastre consideră că este arbitrar actul administrativ al RKI de a reduce starea de recuperat la trei luni. Această măsură nu este justificată științific și nici măcar nu a fost explicată politic, deși limitează de acum încolo pentru milioane de oameni exercitarea drepturilor lor fundamentale. Pentru noi, medicii, stomatologii și personalul nostru, precum și pentru toți îngrijitorii și asistentele, kinetoterapeuții și logopezii, moașele și ergoterapeuţii, este vorba de existența lor și de îngrijirea a milioane de pacienți care în curând vor rămâne fără îngrijire medicală adecvată”, se avertizează în scrisoarea deschisă.
În final, medicii cer eliminarea obligativităţii vaccinării, care urmează să fie impusă pentru personalul medical.
Klaus Iohannis si omologul sau moldovean, Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Editoriale
Ce a spus Putin, dar refuză să recunoască Sandu și Iohannis
Fluxul de știri
0