Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Mii de doze de vaccin ”Sputnik V” vor fi donate Chișinăului: De unde vin

© Sputnik / Mihai CarausMaraton-rapel de vaccinare cu "Sputnik V"
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Abonare
Primăria Chișinău va primi un lot de mii de doze de vaccin ”Sputnik V” sub formă de donație. De unde vine serul.
CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Un lot de mii de doze de vaccin ”Sputnik V” va ajunge în viitorul apropiat la Chișinău. Serul va fi donat de administrația orașului Sankt Petersburg.
Despre aceasta a anunțat primarul Chișinăului, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale. Potrivit lui Ceban, la o înțelegere în acest senss-a ajuns în cadrul întrevederii sale cu guvernatorul orașului Sankt Petersburg, Alexandr Beglov.

„Vin cu o noutate bună pentru o parte din populație, care a așteptat vaccinul ”Sputnik V” pentru a se imuniza. Noi am finalizat toate operațiunile permisive și logistice”, a declarat Ion Ceban.

El a mai spus că, cel mai probabil, va fi organizat un nou maraton de imunizare cu acest ser. O decizie finală urmează să fie luată de cei din cadrul direcției Sănătate a municipiului.
„Vom stabili împreună cum vom distribui acest vaccin. Au existat solicitări ca serul să ajungă și în alte localități decât Chișinău Vom oferi cu mare drag”, a mai spus Ion Ceban.
Totodată, primarul a precizat că a avut discuții cu ministrul român al Sănătății care i-a spus că, în cazul în care la Chișinău va fi nevoie de vaccinuri precum Pfizer sau Moderna, România va oferi dozele necesare, la fel sub formă de donație.
Potrivit lui Ceban, cea mai înaltă rată de vaccinare împotriva coronavirusului se atestă în municipiul Chișinău.
Sputnik - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Coronavirus
Un deputat cere explicații de la Nemerenco: "Când va fi adus vaccinul Sputnik V în țară?"
Fluxul de știri
0