Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Crește numărul ucrainenilor veniți în Moldova: Precizările ministerului de Externe

© Sputnik / Mihai CarausPeste 100 de ucraineni au cerut azil în Republica Moldova
Peste 100 de ucraineni au cerut azil în Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe a venit cu precizări în ceea ce privește numărul de ucraineni veniți în Moldova.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe anunță că până la această oră 7 948 de cetățeni ucraineni au traversat frontiera Republicii Moldova. Potrivit MAEIE, 4 244 de ucraineni au intrat pe teritoriul țării noastre, iar 488 au ieșit.
Cele mai solicitate puncte de frontieră sunt Palanca, Tudora, Sculeni și Leușeni.
Totodată, ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe anunță că 108 cetățeni ai Ucrainei au cerut azil în Republica Moldova.
"La ora 17:40, au fost înregistrați primii cetățeni străini, care au solicitat asistență. În total: 4 persoane", mai scrie MAEIE.
Amintim că până la ora 11:30, în Moldova erau veniți 1 900 de refugiați ucraineni, dintre care cinci au solicitat protecția Republicii Moldova.
Precizăm că astăzi au fost deschise centre provizorii pentru cetățenii ucraineni în localitățile Palanca și Ocnița. Refugiaților li se vor oferi pachete cu alimente și produse de igienă. În cadrul centrelor, vor activa ofițerii Biroului Migrație și Azil, care se vor ocupa cu documentarea refugiaților. La locul centrelor va activa personal medical și asistenți sociali, care va acorda sprijinul necesar.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Societate
Autoritățile pregătesc mii de locuri de cazare pentru refugiații din Ucraina
Fluxul de știri
0