Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritățile pregătesc mii de locuri de cazare pentru refugiații din Ucraina

© Sputnik / Mihai Carausimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Primăria Chișinău a realizat un plan de cazare pentru cetățenii ucraineni care vin să se refugieze în Moldova din cauza situației din Ucraina.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Primăria Chișinău a identificat 8 682 de locuri de cazare, dintre care 4 467 cu cazare imediată pentru refugiații din Ucraina. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, pe pagina de Facebook.
"Planul realizat cu locațiile stabilite și disponibile pe teritoriul municipiului ce pot adăposti persoane care necesită ajutor a fost transmis către Guvern. Chișinăul va conlucra cu autoritățile centrale", a scris Ceban.
Potrivit primarului, toți responsabilii Primăriei sunt implicați în lucru în regim non-stop.
"Primăria Chișinău este pregătită pentru a gestiona situația de criză. Astăzi în ședințele pe care le-am avut am discutat despre etapele de intervenție", a mai scris Ceban.
Amintim că astăzi au fost deschise centre provizorii pentru cetățenii ucraineni în localitățile Palanca și Ocnița. Refugiaților li se vor oferi pachete cu alimente și produse de igienă. În cadrul centrelor, vor activa ofițerii Biroului Migrație și Azil, care se vor ocupa cu documentarea refugiaților. La locul centrelor va activa personal medical și asistenți sociali, care va acorda sprijinul necesar.
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Internațional
Ucraina propune să se revină pe calea păcii – Zelenski
Fluxul de știri
0