Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Celulă de criză la MAEIE: Ce acțiuni vor fi întreprinse

© Sputnik / Mihai CarausMinisterul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță crearea unei celule de criză în contextul situației din Ucraina.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. O celulă de criză a fost creată în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina.
Potrivit serviciului de presă al ministerului de Externe de la Chișinău, celula de criză monitorizează în regim de permanență situația de securitate și coordonează operațiunile de evacuare a cetățenilor țării noastre din Ucraina.
„De asemenea, Celula de criză este în contact cu misiunile diplomatice ale țării noastre în exterior și misiunile diplomatice străine acreditate în Republica Moldova. Concomitent, MAEIE a dispus întărirea măsurilor de securitate la misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova care au un grad înalt de expunere”, precizează serviciul de presă al MAEIE.
În context, Ministerul de Externe reiterează apelul către cetățenii Republicii Moldova de a nu se deplasa în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească imediat teritoriul acestui stat.
„Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene face un apel ferm către toți cetățenii de a se informa numai din sursele oficiale pentru a preîntâmpina eventualele distorsionări ale realității rezultate în urma activării diferitor canale pe rețele sociale care generează știri false cu scopul dezinformării populației”, mai este precizat în comunicatul MAEIE.
Amintim, în Republica Moldova a fost instituit cod galben de alertă teroristă. Decizia a fost aprobată prin ordinul directorului Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova din 24 februarie. Totodată urmează să fie instituită stare de urgență pe teritoriul țării.
Casa Albă - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
SUA nu vor trimite trupe împotriva Rusiei
Fluxul de știri
0