Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Putin: Rusia a fost constrânsă să desfășoare operațiunea militară în Donbas

© Photo : Пресс-служба президента РФ / Accesați arhiva multimediaPutin
Putin - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat că operațiunea desfășurată în Donbas a fost o măsură impusă.
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că operațiunea militară în Ucraina este o măsură impusă, dar fiind că Federației ruse nu i s-au oferit șanse să procedeze altfel.
"Ceea ce se întâmplă este o măsură impusă. Nouă nu ni s-au lăsat șanse să procedăm altfel. Au creat astfel de riscuri în sfera de securitate că prin alte mijloace era imposibil să reacționăm", a declarat Putin la o întrevedere cu reprezentanții marelui business, fiind citat de RIA Novosti.
Amintim că președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Într-o adresă televizată adresată cetățenilor ruși, el a declarat că circumstanțele „reclamă acțiuni hotărâte și imediată din partea noastră, republicile populare din Donbass s-au adresat Rusiei după ajutor”.
Potrivit liderului rus, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va fi pe conștiința regimului aflat la conducere în Ucraina. El i-a îndemnat pe militarii ucraineni să nu îndeplinească ordinele criminale ale autorităților ucrainene, să depună armele și să plece acasă.
Ministerul rus al Apărării a subliniat că nu sunt aplicate lovituri asupra obiectivelor civile de pe teritoriul Ucrainei, ci doar asupra infrastructurii militare, nimic nu amenință populația civilă.
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Internațional
Ucraina propune să se revină pe calea păcii – Zelenski
Fluxul de știri
0