Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră! Spațiul aerian al Moldovei s-a închis

© Sputnik / Evghenii PanasencoAeroportul din Chișinău
Aeroportul din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a anunțat că spațiul aerian al Moldovei se va închide începând cu ora 12:00. Decizia a fost luată la recomandarea Consiliului Suprem de Securitate.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Andrei Spînu a declarat că decizia de a închide spațiul aerian al Moldovei a fost luată la recomandarea Consiliului Suprem de Securitate, care s-a convocat în ședință azi dimineață.
„Ținând cont de situația din regiune, CSS a recomandat închiderea spațiul aerian al Republicii Moldova. Autoritatea Aeronautica Civilă va executa recomandarea, spațiul aerian va fi închis începând cu ora 12:00. Cursele vor fi orientate spre alte aeroporturi”, a menționat Spînu pe pagina sa de Telegram.
Președintele Maia Sandu a anunțat dimineață că va cere Parlamentului să instituie stare de urgență în toată țara. Declarația a fost făcută după ședința Consiliului Suprem de Securitate, care a fost convocat în legătură cu situația din Ucraina.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis să declanșeze o operațiune militară specială în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
Fluxul de știri
0