Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Avioanele ucrainene cu pasageri nu pot părăsi Aeroportul Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Reprezentanții aeroportului încearcă să contacteze companiile aeriene ucrainene pentru a soluționa problema.
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Câteva avioane ale companiilor aeriene ucrainene se află pe Aeroportul Chișinău deoarece nu pot zbura spre Ucraina.
Despre aceasta a relatat pentru Sputnik Moldova un reprezentant al aeroportului din Chișinău. El nu a putut spune care este numărul exact de pasageri ce ar fi trebuit să zboare cu aceste curse și se află acum în aeroport.
Angajații aeroportului încearcă să contacteze birourile companiilor aeriene ucrainene ale căror avioane sunt blocate la Chișinău.
„Le oferim tot sprijinul posibil, facem tot ce este posibilul”, a comunicat sursa pentru Sputnik Moldova.
Vladimir Zelenski,  - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Internațional
Ucraina a instituit stare de război pe întreg teritoriul țării
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat într-un mesaj adresat joi dimineață cetățenilor ruși că a decis în privința unei operațiuni militare specială în Donbas.
„Circumstanțele impun luarea unor măsuri hotărâte și imediate. Republicile Populare din Donbas s-au adresat Rusiei cu rugămintea de a le acorda ajutor. În acest sens, în conformitate cu articolul 51, partea 7 din Carta ONU, cu sancțiunea Consiliului Federației și în temeiul tratatelor de prietenie și ajutor reciproc cu RPL și RPD ratificate de Adunarea Federală , am decis desfășurarea unei operațiuni militare speciale”, a spus Putin într-o adresă televizată către cetățenii ruși.
El a declarat că responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va fi pe conștiința regimului aflat la conducere din Ucraina.
Fluxul de știri
0