Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Fac apel la calm, neutralitate politică și înțelepciune

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Fostul președinte al Republicii Moldova face apel către cetățeni în legătură cu situația din Ucraina.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, face apel către cetățenii Republicii Moldova în contextul situației din Ucraina. Dodon îndeamă la calm, neutralitate politică și înțelepciune în situația actuală.

„Înțeleg perfect că în aceste momente societatea poate intra cu ușurință în panică. Oamenii așteaptă de la autorități orientări clare pentru a le asigura securitatea, pentru a fi siguri că vor primi tot sprijinul necesar din partea statului. Sunt convins că acest lucru se va întâmpla. Mai mult, cred că din ceea ce s-a întâmplat cu vecinii trebuie învățată o lecție importantă – nu trebuie ratată ocazia de a ajunge la un compromis prin negocieri, nu trebuie să escaladăm tensiunea, să evităm dialogul. Altfel, războiul poate deveni inevitabil”, a scris Igor Dodon pe canalul său de Telegram.

Totodată, președintele a făcut apel la solidaritate și unitate. Fostul șef al statului a mai precizat că moldovenii ar trebui să fie prieteni cu toată lumea.
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat într-un mesaj adresat cetățenilor ruși că a decis desfășurarea unei operațiuni militare speciale în Donbas. Șeful statului rus a menționat că Rusia nu planifică ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
Aeroportul din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Societate
Ultima oră! Spațiul aerian al Moldovei s-a închis
Fluxul de știri
0