Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ultima oră: ANRE anunță prețuri mai mari la benzină și motorină

© Sputnik / Mihai Carausstație PECO
stație PECO - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat prețurile plafon la carburanți pentru 25 februarie.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță prețurile plafon la carburanți pentru 25 februarie. Acestea sunt în creștere față de 24 februarie.

Astfel, pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 vom achita 23,04 de lei, cu patru bani mai mult față de ziua de astăzi. Un litru de motorină ar putea ajunge la 21,03, cu doi bani mai mult.

Amintim, ANRE a anunțat pe 23 februarie că prețurile la produsele petroliere se află în continuare sub presiunea tensiunilor din regiune.
Potrivit ANRE, degradarea situației din Ucraina a declanșat brusc o creștere masivă a cotațiilor la produsele petroliere și alte resurse energetice. ANRE face referință la experții internaționali care sunt de părere că tensiunile geopolitice din Europa de Est au agitat piețele și au împins cotația barilului de petrol până la aproape 100 de dolari.
Totodată, ANRE asigură consumatorii că prețurile la produsele petroliere sunt influențate doar de evoluțiile pe piața internațională și exclud posibilitatea companiilor petroliere să intervină în procesul de stabilire a acestora prin majorări nejustificate.
Avion - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
Autoritatea Aeronautică Civilă explică de ce a fost închis spațiul aerian al Moldovei
Fluxul de știri
0