Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aglomerație la Aeroportul Internațional Chișinău: Ce fac pasagerii curselor spre Ucraina

© Sputnik / Mihai CarausСотни людей не могут выехать из Молдовы
Сотни людей не могут выехать из Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Haos la Aeroportul Internațional Chișinău. Mai multe aeronave care nu au putut ateriza pe aeroporturile din Ucraina au aterizat la Chișinău. Ce se întâmplă în aceste clipe la aeroport.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Cinci avioane care trebuiau să aterizeze în această dimineață pe aeroporturile din Ucraina au fost nevoite să aterizeze la Chișinău. Este vorba de cursele avia din Baku, Azerbaidjan; Tașkent, Uzbekistan; Emiratele Arabe Unite și Georgia.
Zeci de pasageri au rămas blocați pe Aeroportul Internațional Chișinău. Unii spun că trebuiau să ajungă din Tașkent, Uzbekistan, în Varșovia, Polonia, cu escală la Kiev, iar acum au rămas blocați la Chișinău. Aceștia susțin că intenționează să își continue drumul cu autocarul.
Totuși, unii pasageri care trebuiau să ajungă la Kiev spun că vor merge cu autocarul spre capitala Ucrainei.
Totodată, unii pasageri spun că sunt încărcați în autocare pentru a fi cazați în hotelurile din Moldova.
Amintim că în această dimineață, Maia Sandu a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu evenimentele care au loc în Ucraina. În urma ședinței, șefa statului a făcut declarații de presă. Maia Sandu a declarat că țara noastră este gata să primească câteva zeci de mii de refugiați din țara vecină.
Totodată, Maia Sandu a precizat că pasagerii avioanelor care nu au putut ateriza în Ucraina și au aterizat pe aeroportul nostru li se va oferi tot sprijinul necesar.
„Mai multe curse cu destinația Ucraina au aterizat astăzi la Chișinău. Vom avea grijă de acești oameni. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creștere a fluxului de tranzit. Instituțiile noastre instalează centre de triere. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru”, a declarat Maia Sandu.
Amintim că președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
Sandu: Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență
Fluxul de știri
0