Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

FSB a prevenit un atentat cu bombă, planificat de radicalii ucraineni în Crimeea – Video

© Sputnik / Russian Federal Security Service / Accesați arhiva multimediaНашивка на форме сотрудника ФСБ РФ
Нашивка на форме сотрудника ФСБ РФ - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
FSB a reținut un grup de extremiști ai unei organizații ucrainene care intenționau să comită un atentat cu bombă într-o biserică ortodoxă din Crimeea.
BUCUREȘTI, 23 feb – Sputnik. Serviciul Federal de Securitate a prevenit un atentat într-o biserică din Crimeea, planificat de adepții mișcării ucrainene radicale “Sectorul de Dreapta”*, informează centrul pentru relații cu publicul al FSB.
“Au fost reținuți șase cetățeni ai Rusiei, adepți ai organizației extremiste ucrainene Sectorul de Dreapta*, care planifica detonarea unui dispozitiv explozibil artizanal în una din bisericilor ortodoxe din regiune în scopul intimidării populației”, se spune în comunicat.
FSB a ridicat din garajul unuia dintre cei reținuți componente ale dispozitivului explozibil artizanal, instrucțiuni de confecționare, precum și simbolurile Sectorului de Dreapta. Totodată, a fost descoperită conversația în care se discutau planurile de organizare a atentatului.
*organizație teroristă, interzisă pe teritoriul Federației Ruse
Fluxul de știri
0