Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Numiri și demiteri la Guvern: Ce s-a decis la ședința Cabinetului de miniștri

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Guvern
Guvern - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Abonare
Patru ambasadori au fost numiți, prin cumul, să reprezinte interesele Republicii Moldova și în alte state. Cine sunt aceștia.
CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Membrii Cabinetului de miniștri au decis în ședința din această dimineață extinderea, prin cumul, a mandatelor unor ambasadori. Este vorba despre ambasadorul Victor Chirilă, șeful misiunii diplomatice din România, numit prin cumul și în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în Republica Serbia, cu reședința la București.
Un alt ambasador numit prin cumul este Dumitru Socolan, ambasadorul Republicii Moldova în Japonia. Acesta va exercita și funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în Republica Coreea. Reședința ambasadei va fi în orașul Tokyo.
Totodată, cabinetul de miniștrii au aprobat și numirea Corinei Călugăru, ambasadoare a Republicii Moldova în Republica Franceză, în funcția de ambasadoare extraordinară și plenipotențiară în principatul Monaco, în cumul cu reședința la Paris. Călugăru a fost numită și în calitate de delegată permanentă a Republicii Moldova, pe lângă delegația Națiunilor Unite pentru educație știință și cultură UNESCO și reprezentantă principală a președinției Republicii Moldova la Consiliul Permanent al Francofoniei.
A fost aprobată și numirea lui Eugen Revenco, ambasadorul din Regatul Spaniei, în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Moldovei în principatul Andorra și reprezentant permanent în Organizația mondială a turismului prin cumul, cu reședința la Madrid.
Tot în cadrul ședinței de astăzi, miniștrii au acceptat eliberarea Veronicăi Ursu din funcția de secretar de stat la lMinisterul Finanţelor. La fel, Executivul a decis pentru Sveltana Ţurcanu extinderea termenului de deţinere prin detaşare a funcţiei de secretar general adjunct al Guvernului.
Rîul Nistru - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Politică
Podul rutier transfrontalier peste râul Nistru: Ce a decis Guvernul
Fluxul de știri
0