Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste bună: Diplomele de studii ale moldovenilor vor fi recunoscute într-o țară europeană

© Inquam Photos / GEORGE CALINExamen, studenți la medicină
Examen, studenți la medicină - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Abonare
Diplomele de studii eliberate în Republica Moldova vor fi recunoscute într-un stat european. Ministrul Educației a semnat astăzi un acord în acest sens.
CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Autoritățile de la Chișinău au avut astăzi o întrevedere cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Republicii Italiene, Benedetto Della Vedova. În cadrul întâlnirii, ministrul Educației, Anatolie Topală, a semnat cu oficialul italian un acord de recunoaștere a actelor de studii dintre Republica Moldova și Italia.
După semnarea acordului, Benedetto Della Vedova a susținut o conferință de presă împreună cu ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu.
„În anul curent marcăm 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu Italia, un moment foarte bun să fortificăm cooperarea bilaterală pentru viitor. (...) Am formulat și în discuțiile noastre obiectivul nostru care contează foarte mult pentru cetățenii noștri, dorința noastră de liberaliza și limita costurile la roaming”, a menționat Popescu.
Ministrul de Externe a mai precizat că în cadrul discuțiilor cu oficialul italian au fost discutate și subiectele legate de finalizarea procesului de ratificare a Acordului de protecție socială. Totodată, s-a luat decizia de a examina posibilitatea înfrățirii unor localități din Republica Moldova cu cele din Italia.
În context, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Republicii Italiene, Benedetto Della Vedova, a declarat că procesul de cooperare dintre Moldova și Italia trebuie să avanseze.
Green Pass - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2022
Coronavirus
Italia: Permis verde nelimitat pentru aceste categorii de persoane
Fluxul de știri
0