Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Italia: Permis verde nelimitat pentru aceste categorii de persoane

© AFP 2022 / ANDREAS SOLAROGreen Pass
Green Pass - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În Italia pot beneficia de permis verde nelimitat nu numai persoanele care au primit trei doze de vaccin. Măsura care intră în vigoare din data de 7 februarie.
BUCUREŞTI, 5 feb – Sputnik, Doina Crainic. În Italia, și cei care s-au vindecat de Covid după ce au primit două doze de vaccin pot beneficia de permisul verde care nu va avea dată de expirare.
Din 7 februarie, permisul verde pentru cei vaccinați cu doze de rapel va deveni nelimitat pentru cei care au primit și a treia doză de vaccin. Măsura este cuprinsă în ultimul decret guvernamental.
Însă, cum arată un ghid publicat de Fatto Quotidiano, există și alte posibilități de a obține permisul fără expirare. Şi persoanele care au contractat virusul după finalizarea ciclului de vaccinare au dreptul la permisul verde fără limită.
Pacienții recuperați care au primit o singură doză de vaccin, dar care nu au mai făcut a doua doză deoarece au contractat infecția la scurt timp după administrare, vor trebui să efectueze doza de rapel. Din momentul administrării acesteia, permisul verde va avea o durată nelimitată.
COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2022
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Un număr foarte mare de decese și cazuri noi
Permisul verde fără expirare va fi valabil și pentru cei care, după finalizarea ciclului de vaccinare, cu recuperare și prima doză, se infectează din nou. Certificatul va avea o durată nelimitată începând de la data celei de-a doua recuperări.
Pentru cei vindecaţi care nu au fost vaccinați, valabilitatea permisului rămâne însă limitată. De la 1 februarie, durata certificatului a fost redusă la șase luni, potrivit Sputnik Italia.
Permisul verde va dura șase luni începând de la data administrării dozei unice de vaccin chiar și pentru cei care au fost vaccinați cu o doză după vindecare și, de asemenea, permisul verde al celor care au primit prima doză va dura tot șase luni de la vindecare.
La sfarsitul celor sase luni va fi necesară revenirea la teste pentru a obţine permisul verde de bază, care, în momentul de faţă, permite accesul în magazine, oficii publice, oficii poştale, la servicii bancare şi financiare.
Pe de altă parte, de la 1 februarie, persoanele peste 50 de ani sunt obligate să se vaccineze sau să finalizeze ciclul complet de vaccinare cu doza de rapel, altfel pot fi sancţionate cu o amendă de 100 de euro.
Maia Sandu și Dorin Recean la ceremonia de învestire în funcții de miniștri în prezența premierului Vlad Filat și președintelui Nicolae Timofti - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Editorialist
Maia Sandu își dă arama pe față sau cu ce este șantajată de Vladimir Filat
Fluxul de știri
0