Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Compensațiile anuale pentru unii profesori au fost majorate - detalii

© Sputnik / Mihai CarausПервое сентября, русский лицей им. Пушкина в Новых Аненах
Первое сентября, русский лицей им. Пушкина в Новых Аненах - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Abonare
Profesorii și directorii instituțiilor din învățământul general vor beneficia de compensații anuale majorate.
CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. Cadrele didactice și de conducere din instituțiile de învățământ general vor primi compensații anuale majorate. Astfel, potrivit unei Hotărâri aprobate de Cabinetul de Miniștri, începând cu anul 2022 cuantumul compensației va crește de la 2 000 de lei la 4 000 de lei pentru un an de studii și va fi acordată într-o singură tranșă.
Compensațiile pentru personalul didactic sunt prevăzute pentru procurarea de suporturi didactice, cum ar fi dicționare, reviste de specialitate, literatură artistică, dar și a tehnicii de calcul cum ar fi calculator, laptop, tabletă, componente PC, software pentru PC. La fel, banii vor fi utilizați pentru procurarea consumabilelor pentru calculatoare, pentru servicii de Internet, dar și pentru produse de birotică și papetărie.
Compensațiile vor fi acordate pentru toate cadrele didactice care activează în învățământul general public, inclusiv pentru cadrele de conducere care desfășoară activitate didactică.
În anul de studii 2021 - 2022, în instituțiile publice de învățământ general activează 43 de mii de cadre didactice și de conducere. Astfel, în anul 2022 pentru acordarea compensației unice acordate cadrelor didactice și de conducere va fi necesară o sumă de două milioane de lei. Mijloacele financiare necesare pentru achitarea compensațiilor anuale au fost prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2022.
Clasă - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Societate
Consecințele crizei energetice: Unele școli ar putea fi închise
Fluxul de știri
0