Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Contabilă-șef, reținută de CNA: Ce ar fi comis funcționara

© Sputnik / Mihai CarausReținere
Reținere - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Abonare
Contabila-șef a Centrului de pregătire a specialiștilor Armatei Naționale din Chișinău a fost reținută. Procurorii și ofițerii CNA au efectuat astăzi percheziții la domiciliul ei și în biroul de serviciu.
CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Procurorii și ofițerii CNA au descins astăzi la domiciliul și în biroul de serviciu al contabilei-șef a Centrului de pregătire a specialiștilor Armatei Naționale din Chișinău. Ea este bănuită că ar fi colectat taxe ilegale de la unii agenți economici pentru a le oferi protecție și a nu le crea impedimente în activitate.
Potrivit CNA, pe parcursul mai multor luni, contabila ar fi perceput sume cuprinse între 2000 și 3000 de lei de la agenții economici care aveau contracte de locațiune cu Centrul de pregătire a specialiștilor Armatei Națională. Pentru a li se prelungi contractele, contabila-șef ar fi cerut bani de la agenții economici.
Astfel, la sfârșitul anului trecut, CNA și procurorii au inițiat o urmărire penală în baza unui denunț, monitorizând activitatea ilicită a contabilei-șef. În urma investigațiilor, oamenii legii au reușit să depisteze mai multe situații în care funcționara ar fi cerut bani pentru presupusa influențare a conducerii Centrului de pregătire a specialiștilor Armatei Naționale din Chișinău în vederea prelungirii contractelor de locațiune.
Astfel, în urma perchezițiilor de miercuri, femeia a fost reținută pentru 72 de ore. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă până la șapte ani de detenție sau amendă penală, cu privarea de dreptul de ocupa funcții publice pe o anumită perioadă.
În context, Ministerul Apărării a venit cu o reacție la cele întâmplate. Astfel, potrivit ministerului, anterior au fost efectuate mai multe verificări la Centrul de Pregătire a Specialiștilor pentru Armata Națională, unde au fost depistate unele nereguli. Ulterior, Inspectoratul Militar a anunțat despre aceste încălcări organele abilitate, care au întreprins măsurile de rigoare.
„Instituția de apărare colaborează cu organele de anchetă și va oferi sprijinul necesar pentru elucidarea circumstanțelor cazului respectiv. Ministerul Apărării condamnă orice formă de corupție în cadrul instituției și va lua măsuri față de orice abatere comisă de angajații civili, dar și de militari, în conformitate cu legislația în vigoare”, se menționează într-un comunicat de presă al ministerului.
Termoelectrica S.A. - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Politică
Percheziții la fostul director al "Termoelectrica": Ce caută procurorii
Fluxul de știri
0