Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Casa Albă a apreciat dacă este posibilă întâlnirea dintre Putin și Biden

© AP Photo / Alex BrandonCasa Albă
Casa Albă - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Reprezentantul Casei Albe Psaki: Întâlnirea lui Biden cu Putin nu figurează în planuri.
CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. Întâlnirea discutată anterior între președinții SUA și Rusiei nu mai figurează în planuri, deși administrația americană ”nu închide ușile” pentru diplomație, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe Jen Psaki, potrivit RIA Novosti.
„La etapa actuală aceasta, cu siguranță, nu figurează în planuri”, a spus ea, răspunzând la întrebarea despre posibilitatea unui summit.
Anterior, și secretarul de stat Anthony Blinken a anunțat despre anularea întâlnirii programate pentru 24 februarie cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov.
”După cum a spus el (Blinken – n. red.), ar fi nepotrivit pentru el să se întâlnească în acest moment cu colegul său, domnul Lavrov, iar această întâlnire a fost concepută ca un contact după care ar fi putut urma orice interacțiune cu președintele Putin”, a adăugat reprezentantul Casei Albe.
Rusia - Uniunea Europeană - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Internațional
Uniunea Europeană a pregătit sancțiuni pentru Rusia: Ce sector va fi lovit
Ea susține că Washingtonul nu va închide contactele diplomatice, chiar dacă Rusia va proceda la escaladarea situației, se păstrează de asemenea posibilitatea de comunicare între președinții celor două țări.
În ultimele zile situația din Donbas s-a acutizat – Kievul a concentrat pe linia de contact o mare parte din armată și a bombardat milițiile locale, inclusiv din mijlo0ace tehnice interzise. Din cauza pericolului unei invazii în regiune a trupelor regulate ucrainene, în Donbas a început evacuarea populației civile – copii, femei, bătrâni în regiunile din Federația Rusă. A fost anunțată mobilizarea generală.
Pe 21 februarie, președintele Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaștere a independenței RPD și RPL și, de asemenea, a dat instrucțiuni ca să se asigure pacea în respectivele republici. După cum a subliniat Ministerul rus de Externe, această decizie a fost luată pe baza prevederilor Cartei ONU. Totodată diplomația rusă a adăugat că țara recunoaște cele două republici Dinețk și Lugansk în limitele în care conducerea lor își exercită atribuțiile.
Bombă nucleară - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Editorialist
Ucraina plasează o bombă nucleară pe agenda internațională
Fluxul de știri
0