Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ANRE a actualizat prețurile plafon: Cât va costa benzina și motorina mâine

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Trecere la banca de fotografiiStație de alimentare, carburanți
Stație de alimentare, carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță noile prețuri plafon la carburanți, care vor intra în vigoare joi, 24 februarie.
CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Motorina și benzina s-ar putea scumpi și mâine. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon la carburanți, valabile pentru joi, 24 februarie. Potrivit ANRE, prețul plafon pentru un litru de motorină și benzină este mai mare față de ziua de astăzi.

Astfel, pentru un litru de motorină am putea achita 21,01 de lei, cu șase bani mai mult decât pe 23 februarie. Litrul de benzină cu cifra octanică 95 ar putea să se scumpească cu opt bani și va ajunge la prețul de 24,30 de lei.

Amintim că ANRE a anunțat zilele trecute că fluctuația zilnică a prețului cu amănuntul publicat pe site-ul ANRE – este influențată exclusiv de evoluția valorii medii a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului și cursul de schimb leu/dolar.
Metodologia ANRE asigură ca prețul stabilit zilnic la produsele petroliere principale să reflecte fidel atât tendința de creștere, cât și cea de descreștere a cotațiilor internaționale Platts. Mecanismul existent asigură prețuri corecte, ușor de verificat în condiții de transparență maximă.
benzină - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Societate
ANRE explică de ce cresc prețurile la carburanți - prognozele vor întrista șoferii
Fluxul de știri
0