Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Donețk și Lugansk au ratificat Acordurile de prietenie și ajutor reciproc cu Rusia

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Trecere la banca de fotografiiPreședintele rus Putin semnează decretul de recunoaștere a republicilor Lugansk și Donețk
Președintele rus Putin semnează decretul de recunoaștere a republicilor Lugansk și Donețk - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Consiliile populare ale Republicilor Populare Lugansk și Donețk au ratificat Acordurile de prietenie și ajutor reciproc cu Rusia.
CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. Consiliile populare ale Republicilor Populare Lugansk și Donețk au adoptat marți legile cu privire la ratificarea Acordurilor de prietenie și ajutor reciproc cu Rusia, comunică RIA Novosti.
Consiliul Republicii Lugansk a adoptat Legea cu unanimitate de voturi – pentru s-au pronunțat toți cei 46 de deputați prezenți în sală, consiliul având în total 50 de locuri.
De asemenea, la ședința plenară extraordinară a Consiliului popular al Republicii autoproclamate Donețk, pentru adoptarea legii cu privire la ratificarea Acordului au votat toți cei 87 de deputați prezenți.
Președintele rus Vladimir Putin a semnat decretele privind recunoaștea RPD și RPL pe 21 februarie, după discursul său televizat adresat cetățenilor Rusiei și conaționalilor din Ucraina. Semnarea decretului a fost precedată de o ședință de urgență a Consiliului de Securitate al Rusiei.
Transnistria - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Internațional
Expert rus, despre perspectivele recunoașterii Transnistriei
Anterior, dar tot pe 21 februarie, liderii RPD și RPL, Denis Pușilin și Leonid Pasecinik, s-au adresat lui Vladimir Putin cu o cerere de recunoaștere a celor două republici autoproclamate. Aceștia au remarcat că autoritățile ucrainene au decis o soluție în forță a conflictului din Donbas.
Conflictul din estul Ucrainei durează de opt ani, timp în care, potrivit ONU, peste 13 000 de persoane au murit, iar aproximativ 44 000 au fost rănite. Detensionarea este discutată la întâlnirile grupului de contact. Tensiunile din Donbas sunt alimentate de Statele Unite și țări NATO, care îi furnizează Ucrainei arme și instructori militari. Moscova a cerut în mod repetat să înceteze pomparea armamentului în regiune, deoarece acest lucru ar putea provoca Kievul la aventuri militare.
Обращение президента РФ В. Путина - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Rusia
Putin: Ucraina este o colonie a SUA cu un regim marionetă
Fluxul de știri
0