Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Ucraina este o colonie a SUA cu un regim marionetă

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaОбращение президента РФ В. Путина
Обращение президента РФ В. Путина - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Abonare
Vladimir Putin a declarat că Ucraina este o colonie a SUA cu un regim marionetă și conducerea duce țara spre desuveranizare
În cadrul discursului său televizat de luni seară în care a anunțat că recunoaște independența republicilor populare Donețk și Lugansk, președintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat că Ucraina este o colonie a Statelor Unite cu ''un regim marionetă'' şi a acuzat serviciile secrete occidentale că ajută Kievul să comită crime.
El a mai spus că puterea patrioților din Ucraina și-a pierdut caracterul național și duce la desuveranizarea țării.
„Privatizarea statului a dus la faptul că guvernul, care se autointitulează putere a patrioților, și-a pierdut caracterul național și conduce cu consecvență la desuveranizarea completă a țării. Cursul spre derusificare, iar asimilarea forţată continuă. Rada Supremă emite în permanenţă noi acte discriminatorii. Legea cu privire la aşa-numitele „popoare indigene”. Oamenilor care se consideră ruşi, care ar dori să-şi păstreze identitatea, limba, cultura, li s-a clarificat că sunt străini în Ucraina”, a spus Putin.
Liderul rus a mai menționat că, în conformitate cu legile privind educația și funcționarea limbii ucrainene ca limbă de stat, limba rusă este exclusă din școli și din toate sferele publice.
Potrivit lui Putin, o aderare a Ucrainei la NATO este o ameninţare directă pentru securitatea Rusiei, subliniind că legea fundamentală a Ucrainei nu permite baze militare străine pe teritoriul ţării, dar militarii străini sunt prezenți sub aspectul unor tabere de exerciții.
Liderul de la Kremlin a mai remarcat declaraţia potrivit căreia Rusiei i s-a promis în trecut că NATO nu se va extinde, dar că s-a întâmplat exact contrariul.
Putin a adăugat că Ucraina intenţionează să se doteze cu arme nucleare şi că această ţară dispune de tehnologia nucleară sovietică, ceea ce este periculos pentru Rusia.
secretarul Centrului pentru Ucraina și Belarus a Universității de Stat din Moscova, Bogdan Bezpalko - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Analize și opinii
Expert: Recunoașterea RPD și RPL de către Moscova – o nouă realitate geopolitică
Președintele rus Vladimir Putin a semnat decretele privind semnarea RPD și RPL pe 21 februarie, după discursul său televizat adresat cetățenilor Rusiei și conaționalilor din Ucraina. Semnarea decretului a fost precedată de o ședință de urgență a Consiliului de Securitate al Rusiei.
Anterior, dar tot pe 21 februarie, liderii RPD și RPL, Denis Pușilin și Leonid Pasecinik, s-au adresat lui Vladimir Putin cu o cerere de recunoaștere a celor două republici autoproclamate. Aceștia au remarcat că autoritățile ucrainene au decis o soluție în forță a conflictului din Donbas.
Fluxul de știri
0