Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Reprezentantul Rusiei la ONU: Kievul a făcut tot pentru a distruge acordurile de la Minsk

© Sputnik / Nancy Sisel / Accesați arhiva multimediaVasili Nebenzea, reprezentantul permanent al Rusiei la ON
Vasili Nebenzea, reprezentantul permanent al Rusiei la ON - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Abonare
Reprezentant permanent al Rusiei la ONU Nebenzea: Kievul, sub conducerea lui Zelenski, a făcut totul pentru a distruge acordurile de la Minsk
CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. Kievul, sub conducerea președintelui Vladimir Zelenski, a revenit la retorica războinică și a făcut totul pentru a distruge acordurile de la Minsk privind reglementarea în Donbas, a declarat Vasili Nebenzea, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU.
"De fapt, multe speranțe au fost asociate cu alegerea în 2019 a noului președinte al Ucrainei, care a promis că va institui în sfârșit pacea în Donbas. Însă cei care au contat pe o atitudine pacifistă a autorităților ucrainene, din păcate, s-au înșelat", a spus Nebenzea.
„Kievul nu numai că a revenit rapid la retorica războinică și a continuat bombardarea civililor, dar a făcut tot posibilul să saboteze și, în cele din urmă, să distrugă acordurile de la Minsk”, a adăugat el.
Potrivit acestuia, cel mai important lucru aici este refuzul încăpățânat al Kievului de a vorbi direct cu reprezentanții Donețkului și Luganskului, în pofida faptului că această cerință este elementul central, pivotul setului de măsuri de privind realizarea acordurilor de la Minsk.
„Am auzit de mai multe ori în ultimele zile confirmarea fără echivoc că liderii ucraineni nu sunt pregătiți pentru un astfel de dialog, inclusiv din partea reprezentantului permanent al Ucrainei în cadrul reuniunii Consiliului de Securitate privind implementarea acordurilor de la Minsk pe care am convocat-o pe 17 februarie. După aceea, a devenit în sfârșit clar că Ucraina nu intenționează să îndeplinească „Minsk-2”, a adăugat reprezentantul permanent al Rusiei la ONU.
Dmitri Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2022
Rusia
NATO și SUA au învățat prost lecția evenimentelor din 2008 – Medvedev
Situația din Donbass a escaladat în ultimele zile, RPD și PRL au acuzat întețirea bombardamentelor din partea forțelor de securitate ucrainene. Conducerea RPD și RPL a anunțat evacuarea temporară a cetățenilor în regiunea Rostov, Rusia, în legătură cu amenințarea invaziei Ucrainei. Este vorba în primul rând de femei, copii și vârstnici. După cum a declarat șeful RDP, Denis Pushilin, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, va ordona în curând armatei să lanseze o ofensivă în Donbass, pentru a realiza un plan de invadare a RDP și RPL. Sâmbătă, 19 februarie, liderii RPD și RPL au semnat decrete de mobilizare generală, apoi au apelat la Federația Rusă cu o cerere de recunoaștere a independenței.
Președintele rus Vladimir Putin s-a adresat luni, după ședința Consiliului de Securitate, cetățenilor Federației Ruse și a declarat că consideră necesar să se ia o decizie de recunoaștere imediată a suveranității Republicilor Populare Donețk și Lugansk. El a menționat că lumea preferă să nu observe ororile și genocidul din Donbass, nu trece nicio singură zi fără bombardamente, fără uciderea civililor, blocada nu se oprește. După cum a declarat președintele rus, în cazul unei vărsări de sânge în Donbas, întreaga responsabilitate îi va reveni regimului de la Kiev. Imediat după adresare, președintele a semnat la Kremlin decretele de recunoaștere a RPD și a RPL. În decretele sale, Putin a dat instrucțiuni să fie asigurată menținerea păcii în RPD și RPL de către forțele armate ale Federației Ruse.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Rusia
Putin a cerut Ministerului Apărării să asigure menținerea păcii în Donețk și Lugansk
Fluxul de știri
0